Sjakklaget fortsetter aktiveten på Lichess

Regjeringen har bestemt at som et tiltak mot Corona skal kultur- og idrettsarrangmenter som ikke kan ivareta kravet om 2 meters avstand, fortsatt skal være forbudt frem til 15. juni. Restriksjonene gjelder alle typer kultur- og idrettsarrangement, både store og små. Det gjør at vi i Bodø Sjakklag ikke får gjennomført resten av vårsesongen som planlagt. Men vi har ikke tenkt å slutte å spille sjakk for det! Vi kommer til å arrangere sjakkturneringer på Lichess hver tirsdag framover fra 19:00-20:30.

På de 6 spillekveldene som er igjen av sesongen kommer vi til å kjøre tematurneringer. For å ikke favne for bredt kommer de tre første turneringene til å være ulike varianter innenfor fransk og de tre neste ulike varianter innenfor siciliansk åpningsspill. Betenkningstiden vil bli 5 minutter + 3 sekunder, og vi vil holde på i 90 minutter hver gang. Mer informasjon og lenker til både turneringene og relevante Youtube-videoer vil snart bli publisert i egen artikkel her på nettsiden og på facebookgruppa vår. Hvis det er noen som ikke vet hvordan man får etablert konto og finner fram på Lichess er det bare å ta kontakt, så hjelper vi deg.

Bodø Sjakklag kommer til å avvente myndighetenes anbefaling om når vi kan starte opp igjen med klubbkvelder, og vil presentere ny terminliste for klubbkvelder når dette er avklart. Forhåpentligvis kommer vi oss i gang igjen til høsten. Da vil vi prioritere å få gjennomført Bodømesterskapet, samt klubbmesterskapene i lyn- og hurtigsjakk. Ellers er det bare å sette ring rundt datoene 20.-22 november i almanakken. Vi tar sikte på å få arrangert Bodø Grand Prix denne helga.

Som dere sikkert har skjønt ble også bykampen i lynsjakk mellom Fauske og Bodø som skulle vært spilt 16. april avlyst. Vi vil ta opp igjen bykamp-tradisjonen når vi kommer i gang igjen med klubbkvelder.

Det var spilt 4 av totalt 7 runder i klubbmesterskapet i langsjakk før Corona-nedstengningen. Etter råd fra Norges Sjakkforbund utgår de tre siste rundene, og vi kårer en klubbmester fra resultatene etter runde 4. Dermed er Ken Runar Hanssen vår nye klubbmester i langsjakk! På pallen kom:

  1. Ken Runar Hanssen 3,5 poeng.
  2. Harald Lien 3,5
  3. Tarjei Eck Hansen 3

Resten av resultatlista kan sees på denne linken.