Bodø Sjakklag ble nr. 15 i NM for klubblag

Bodø Sjakklag i møte mot Bergens I. Foto: Tom Eriksen.

Rapport fra laget vårt som deltok i NM for klubblag:

Bodø Sjakklag stilte lag i årets NM for klubblag som ble arrangert Kristihimmelfartshelga i Drammen. Det er første gang vi deltar siden 1985. Den gangen var det en lukket NM-finale med seks lag. Nå for tiden arrangeres NM for klubblag som en stor åpen turnering hvor norske sjakkspillere av alle nivåer er representert.

Vi startet med to ujevne matcher (Nordstrand III-Bodø 0-4 og Bodø-Bergens I 0-4) og en grei seier i 3. runde (Masfjorden-Bodø 1-3). Runde 4, 5 og 6 var jevne matcher mot knalltøff motstand (Bodø-Nordstrand I 2,5-1,5, Stjernen I-Bodø 2,5-1,5 og Bodø-OSS II 2-2). Særlig seieren mot eliteserielaget Nordstrand i fjerde runde må være et av de beste enkeltresultatene i Bodø Sjakklags historie. Uavgjort mot OSS II i siste runde var også et sterkt resultat, og en historisk gjentakelse av den uavgjorte kampen i 1985 (se oppslag i Nordlands Framtid 21.05.1985).

På årets lag spilte Dag Madsen, Per Fredrik Holand, Petter Bjørnstad Markussen, Kjetil Ansgar Jakobsen, Bernt Olav Markussen og Ken Runar Hanssen. Se de øvrige resultatene på Turneringsservice.