Dag Madsen kretsmester i både hurtig- og lynsjakk

Foto: Fra premieutdelingen etter lynsjakken. Kretsmester Dag Madsen, flankert av nr. 2 Per Fredrik Holand og nr. 3 Rune Borøy.

Mosjøen sjakklubb arrangerte helgen 3.-5. januar 2020 kretsmesterskap i hurtig- og lynsjakk. Det er første gang det arrangeres kretsmesterskap i sjakkens fartsdisipliner i Helgeland- og Salten sjakkrets. Turneringene, som ble spilt på Mosjøen videregående skole, hadde deltakere fra Bodø, Fauske, Mo, Sandnessjøen, Mosjøen og Namsos. Totalt deltok 34 spillere i hurtigsjakken og 29 spillere i lynsjakken.

Suveren vinner av begge grenene var Bodø Sjakklags Dag Madsen, som vant alle sine 7 hurtigsjakkpartier og 14 lynsjakkpartier. I hurtigsjakken ble Per Bodø sjakklags Fredrik Holand nr 2 (6 poeng) og Fauske sjakklubbs Kurt-Arne Johnsen nr. 3 (5 poeng). I lynsjakken ble også Per Fredrik Holand nr. 2 (12 poeng), mens Fauske sjakklubbs Rune Borøy ble nr. 3 (10,5 poeng).